Rabu, Mei 20, 2009

Menjunjung tugas

Hasil Eyeball vee99 semalam menetapkan teman sebagai pengerusi YDP yang baru untuk Vee99 komunikasi dan sukan. Tugas yang agak mencabar setelah pelbagai rintangan dan halangan yang selama ini dihadapi oleh pentadbiran lama. Apapun walau tugas yang macam mana sekalipun tetap teman terima semata-mata untuk melihat masa depan kelab kembali bersinar semula.

12 ulasan:

ronggeng berkata...

cadangan pertama dari orang yang sayangkan VEE99.

Pecat atau lucutkan 9W2HMI daripada apa-apa peranan dan juga kuasa terhadap VEE99 kerana beliau la yang menyebabkan VEE99 runtuh.

Berikan Full Akses terhadap blog VEE99 kepada cikgu dan tarik balik akses HMI terhadap blog VEE99 supaya rampasan kuasa seperti dahulu tidak berlaku lagi. Pala hotak dia buat porak peranda VEE99. Ingat Jon tak buat keje ker?

Ubah layout dah kaler blog VEE99 agar nampak lebih profesional. Nih dah macam blog jiwang karat. Hijau ng Ungu maner leh duk satu group kaler. buta warna ker aper?

Saya sokong sepenuhnya pelantikan cikgu nik sebagai YDP vee99 kerana percaya dengan kewibawaan cikgu dari dulu dalam aktivi berpersatuan.

Cuma pesan saya, kali ini tolon dengar kata ahli. jangan buat kelab nih macam bapak nyer punya. macam HMI.

HMI can go to hell. pegi la balik Sungai Petani tu dan buat kelab baru.

Dutaceria berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ronggeng berkata...

Ulasan bengong ko nih lagi lawak.

Aku tak tau sejarah. Hahahaha.

Aku pun tahu la sejarah VEE99. Bukan orang lama tapi aku tahu macam maner VEE99 diwujudkan. Dan atas sebab aper VEE99 diwujudkan. Aku bukannyer orang yang tak kenang budi dengan ko, yang KONONnya sanggup gadai AA sebab nak pertahankan. Tak kene boleh cakap la. Masa ustaz kene panggil dengan MCMC dulu, ader tak ko nak pergi pertahankan VEE99. ko bagi asalan yang ko tak kene panggil. Buat aper aku nak pegi. Padahal masa tu ko YDP VEE99. Oit lu ingat lu saper. Agong ker nak kene jemput-jemput suruh datang. kalau ko betui bertanggungjawab terhadap VEE99 kenapa ko tak pegi. Ustaz lak kene jadi kambing hitam ko. Ustaz lak dah lama tak involve dalam VEE99. setakat duduk kat Al-Ghazali tu layan ko gebang lebih tu jer.

Jangan sembang berdegor la. Kenapa ko tak pegi-pegi lagi ker MCMC sebab nak pertahankan SWL bercakap kat frequency amator. Ari tu siap tepuk-tepuk meja. Macam bagiuh. Haaa. kenapa tak gadaikan AA ko sekang nak pertahankan SWL yang nak bercakap kat VEE99. KENAPA??? Pooooooooodah.

Saper yang tak puas hati dengan pernyataan aku nih boleh hentam aku balik. tapi sebelum hentam aku, aku nak kabo kat kome dulu.

Sejak bila yang keputusan kome dihargai oleh HMI. sejak bila??? Kome undi la, bincang la akhirnya ikut cakap HMI jugak. Berapa kali meeting kome ikut yang akhirnya keputusan meeting tu tak valid. ikut apa yang HMI nak jugak. Nah sekarang bukti besar. Kome tengok sendiri rampasan kuasa yang HMI buat terhadap JON dan adik dia sendiri. Kome rasa VEE99 nih hak kome ker hak HMI. Ini adalah penderhakaan terbesar HMI terhadap undi kome tiap kali meeting VEE99.

Dan berapa kali duit yang kutip dari kome di pusing-pusing oleh HMI. kome ingat tak dulu masa nak buat reperter. Kutip duit dia beli rig tuk dia pakai sendiri. nak test la konon nyer. last-last tak jadi buat reperter. dia ambik rig tu, dia bayo kat kome baik pelan-pelan.

dan lagi satu, kome pegi la cari jumpa dan sembang dengan siapa sahaja yang dah kurang mancar daripada VEE99. semua akan cakap HMI dah buat VEE99 untuk cari duit daripada kawan-kawan. kalau duit ajer takper. tenaga pun sama. Bukti kukuh. Paintball. Kerah tenaga kome lepas tu kome nak try main pun kene bayo. ader ke patut. HMI, aku tahu lesen paintball tu untuk satu gun jer. lesen bukak gelanggang paintball tu lesen lain. tu pasai tempat tu tak jalan.

Pikior dulu aper yang aku cakap nih sebelum nak bantai aku.

Blog VEE99 adalah blog personal. Erm...
ok ambik la...
Bawak la pegi Sungai Petani tu...
Cikgu Nik pun dah buat blog baru dah. Elok pun. Baik sebab karang tak pasai-pasai jer kene rampasan kuasa lagi.

Aku pun tak sio nak jadi YDP VEE99. fobia dengan kes Jon dan ADIK HMI SENDIRI. kene rampasan kuasa. Aku pun dah lama delete freq VEE99 dalam rig aku. Aku cakap nih sebab aku masih sayang dengan VEE99. tempat lahir aku.

HMI.... Boleh BERAMBUUUUUS

Dutaceria berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dutaceria berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
9W2NIM berkata...

ni apa ni?? jangan babitkan org lain atau persatuan lain laa... pasti ke dia tu "pakai baju" ??
tulis jangan sembarangan bro.

9W2TOR berkata...

Saya harap kepada rongeng dan juga HMI supaya tenangkan hati dan banyak-banyak beristifar. Sabar itu separuh daripada iman. Saya akan cuba menaikkan balik kelab ini. Sekiranya ini terus dijadikan isu. Mungkin saya pun akan keluar dari kelab ini.

Dutaceria berkata...

Aku minta maaf bebanyak kerana tulisan aku membabitkan banyak pihak. AKu tahu penulis itu hanya nak kita berpecah. Jika tulisan aku sebelum ini membuat anda terasa hati aku mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.
Aku silap kerana terlalu mengikut perasaan.
Maafkan aku.


p/s Penulis tu patut di 'guni'kan saja...

Dutaceria berkata...

Satu lagi harapan aku..supaya cikgu nik delete semua komen dalam ni sebelum jadi isu besar...

9W2NIM berkata...

baling batu sembunyi tangan.
publish saja reply tu cikgu.. biar org cerdik baca dan nilai sendiri.

ronggeng berkata...

hahahahaha.

delete komen sendiri. sebab aper? takut kat 9W2NIM ker. kan aku dah kater HMI nih kecut telur.

Sori la HMI. aku rasa bukan aku sorang jer rasa camni. ramai lagi. dan jangan silap lak anggap aku nak pecah-belahkan VEE99. Aku cuma nak ko berambus jer dari VEE99 nih. Sebab ko la penyakit barah yang sukar diubat di VEE99.

Yang mungkin dulu ko jadi kepala yang buat kami semua duk satu frekuensi. tapi kalau ko jugak yang buat orang lari, baik ko nih kene penerajang keluar dari VEE99. atau ko masih tak sedar???

Kalau ko tak percaya. Cuba ko betui-betui senyap. Hand-over betul-betul VEE99 kepada Cikgu Nik. Tengok aper yang aku cakap nih betul atau tidak.

Jangan la lagi nak ungkit siapa VEE99 kalau bukan kerana ko. ramai lagi terlibat dalam menjayakan VEE99 nih. bukan ko sorang. dan aku percaya diorang pun dah meluat tengok perangai ko. diorang pun nak ko berenti daripada berlagak seperti VEE99 ko yang punya. Cuma diorang pun akan buat perkara macam yang aku buat jika diorang berani.

Yes aku tak berani nak tonjolkan siapa diri aku sebenar tapi yang pasti apa yang aku cakap nih membuka mata pada kawan-kawan yang dulunya tak berani nak cakap. Ko jangan buta hati sangat sebab nak tahu siapa aku. tetapi ko luper satu perkara... kenapa aku buat camni. kenapa aku attack ko macam nih. Sebab apa yang aku cakap tu betui. ko tanyer cikgu nik. tanyer 9W2NIM nih. samada aper yang aku cakap nih betui atau tak???

BlogAdmin berkata...

Aku tak sebodoh kamu Ronggeng. Aku tau siapa kamu. Biarlah VEE99 ini dijaga oleh 9W2TOR.
Aku bukan takut kan 9W2NIM. Aku takut ALLAH sahaja, jika tidak aku berani ke bukak 144.990MHz ini. Aku hormati nasihat verbal dia walaupun dia muda dari aku.
Kamu ler batu api yang menjadi racun dalam VEE99 ini. Semoga kamu dapat bahagian kamu di masa depan nanti.

Catat Ulasan