Selasa, Ogos 25, 2009

Balik Kampung sebab rindu benda ni.........

Jeruk buah cukup banyak

Minuman yang ni............ kalau lambat melepas.


Masak percik yang menjadi kegemaran ramai

Ikan tengah bakar panas-panas....

Gulai daging Itik Serati

Pajeri (acar) nenas

Ayam percik

Keli bakar percik

Kari lemak ayam

Gulai angsa



Pekan Beris Kubur Besar (jln belakang)


Jalan masuk ke kg teman ikut Pekan Beris Kubur Besar.

Jalan masuk ke kg teman ikut jalan Kg Bekelam


Jalan masuk ke kg teman ikut jalan Kg Badak

Tanaman tembakau yang popular di Bachok


Kg. teman ni....... dikelilingi oleh sungai........ kaki pancing memang cukup suka...... mlm hari jer.....


Di tepi sungai pulak....... ada sawah padi dan kebun sayur....... dan jalan tali air





Jambatan yang akan menghubungkan kg teman dengan pekan Bachok(short-cut)


Antara yang sempat dirakam


Yang ni ikan Patin masak tempoyak


Orang kampung teman pun cari lauk kat sini


Suasana dan kerenah



Bila ku tatap wajah lauk-pauk yang ada dalam bekas tu............waduh-waduh........goyang jugak iman ku seketika............di pasar ramadhan di Beris Kubur Besar. Itu belum lagi ke Padang bas di Kota Bharu. Pendek kata macam-macam ada. Tak rugi rasanya balik dengan kuda besi...... kalau yang suka makan dan untuk besarkan perut......kat sini la tempatnya....

1 ulasan:

alin0ne78 berkata...

hahahhahhahhhh
samo la kito ..
penin nk mkn apa ..
plan sblm pegi lain ..
sudahnya yg d bw balik lain

salam contact perdana
9w20iQ
xyl 9w2ioi

Catat Ulasan